Nieuws

Halloweenfilm 2019

Al een paar jaar maken we een filmpje om op grappige wijze Halloween in te luiden en dat begint een beetje uit zijn voegen te barsten.

Op 31 oktober 2016 zetten mijn vrouw en ik een kort en vooral grappig bedoeld filmpje op Facebook. We hadden tijdens een wandeling wat foto’s gemaakt en met wat passende muziek eronder aan elkaar gemonteerd. Het doel was om iedereen op ludieke wijze een leuke Halloween te wensen. Wat spontaan ontstond tijdens een wandeling kreeg veel positieve reacties en al snel kwam de belofte; ‘Volgend jaar maken we een echt filmpje.’

Dat gebeurde. Mijn zoon Simon wilde ook graag meedoen en we verzonnen een kort verhaal. Aangezien er nauwelijks budget was en geen goede apparatuur goten we het format van het filmpje in de stijl van de beginjaren van de cinema. Een filter met een klassieke film look is immers zo gevonden. We regelden wat kleding, schreven een korte opzet, vonden een locatie en een paar hilarische uren later was het een ‘wrap.’

Na de ‘première’ op YouTube riep ik gekscherend tegen mijn vrouw en zoon: ‘Volgend jaar maken we een musical!’ Er werd gelachen en vervolgens een goedkeurend signaal gegeven. Wederom hielden we woord. Er wilden nóg meer mensen meedoen en dus werd de productie wat groter, zowel voor als achter de schermen. Toegegeven, het is niet de meest zuiver gezongen musical maar dat is eigenlijk ook nooit echt de intentie geweest. We gingen altijd voor de humor en ‘They obviously had fun making it.’

Dit jaar willen we het wat serieuzer aanpakken. We hebben sinds 2018 betere filmapparatuur voorhanden en doordat er steeds meer mensen willen meedoen krijgen we steeds meer voor elkaar. Zo gaan we dit jaar twee heuse sets bouwen waar we een aantal donkere scenes gaan opnemen. Het schrijven van het script is inmiddels afgerond en iedereen heeft er weer zin in.

Natuurlijk hou ik je op de hoogte van elke fase van de productie van dit jaar. De opnames staan tijdens de zomervakantie gepland. Dat geeft me daarna alle tijd om de montage, kleurbewerkingen, muziek en alle special effects goed uit te kunnen voeren.

De oude filmpjes staan aan de rechterkant (als je op een desktopbrowser kijkt) en kijk je mobiel dan scroll je helemaal naar beneden.

Het nieuwe project heeft als titel VLOG NR3 en komt uit op 31 oktober 2019.

Reacties uitgeschakeld voor Halloweenfilm 2019